freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Met zwaailicht en sirene
Vanmorgen op weg naar mijn eerste klus in Schagen had ik een wat vervelend gevoel in mijn rug en begon mijn buik ook op te spelen.  Aangekomen eerst maar eens de WC geprobeert en heb mij even teruggetrokken in de kantine. Licht misselijk en niet goed wetende hoe te zitten werden de collega's toch wat bezorgd en belden de huisartsenpost.  Nuchtere Noorholladse boer die ik ben  besloot ik dat het allemaal wel meeviel maar het werk toch maar het werk te laten en weer naar Alkmaar en huis te gaan.  In de auto voelde het weer niet goed en toch bij de huisartsenpost langsgegaan. Daar vrij snel onderzocht, niet een duidelijke diagnose te stellen en met het advies , neemt u thuis even 2 paracetamolen en wacht het even af. 
 
Terug weer in de auto bleek de afstand v 17 kilometer toch wel wat lang... buikpijn werd heftiger en met twee tussenstops stond ik even later 2 molletjes in een glas water te doen en sloeg de misselijkheid met de pijn echt toe. Op dat moment belde de Schager Huisarts met de mededeling dat het hem toch niet lekker zat en verwees mij door naar mijn huisarts die mij ook meteen opving , snel onderzocht en de ambulance gewaarschuwd. 2 minuten later stond de eerste ( motorrijder ) al binnen  werd er al een sonde aangebracht, drukken gemeten en zuurstof toegediend. Terwijl hij daar mee bezig was arriveerde de Ambulance al om mij naar het MCA te brengen." We hebben de chirurg al gewaarschuwd en er staat een team op u te wachten. het scenario van uw klachten doet ons een defect aan uw aorta vermoeden."

Tja ... dan word je even stil en ik merkte op dat het mij een goed moment leek om mijn vrouw te waarschuwen . Zelf kon ik het verband niet zo plaatsen , ik voelde immers niets vreemds in mijn borstkast en was ook inwendig in een hevig ontkennende fase.
 
Het ritje was niet echt fijn ... buik en rug deden behoorlijk pijn en te zien aan de voorbijschietende gebouwen schoot het ook niet echt op. De twee eerdere keren dat ik gewond in een ambulance lag had ik ook meer praatjes en grapjes.
 
Aangekomen bij het MCA stond het crashteam en Lief al te wachten, kreeg pakkers overal , een echo en later een buikfoto. Onderwijl  werd ik uit - en inwendig onderzocht en werd er van alles afgetapt en naar het lab gebracht. De spuit met pijnstiller deed gelukkig vrij snel zijn werk en toen eenmaal bleek dat mijn geval niet acuut bleek, werd ik naar een andere kamer voor nader onderzoek gebracht. Daar heb ik nog wat geslapen en gepraat tot de interniste mij vertelde dat e.e.a. hoogstwaarschijnlijk een niersteen betrof. Ik werd ontslagen en met een hoeveelheid pijnstillers en pillen om te plassen heengezonden. Met het OV .... en lief op de fiets.
 
En nu maar afwachten. Blijven bewegen, blijven ademen, bruin brood en vezelrijk voedsel tot mij nemen waren doktersorders.
 
Wat mij betreft stond de dag in het teken van " Rather safe then Sorry ", heb ik heel veel mensen ontmoet die vakkundig, duidelijk en betrokken waren. Hulde voor het personeel van het MCA, mijn huisarts, het ambulancepersoneel en  zeker voor de huisarts uit Schagen, die mij net nog belde om te horen hoe de dag was verlopen.
 
Dank u wel, dames en heren ! 

* update v 10/3  , een zeer goede nacht gehad ...  geen pijn en bijna 9 uur geslapen , het hakte er schijnbaar best wel in.  In overleg met het werk toch maar besloten de dag nog even aan te zien maar ik voel me best wel lekker .

Reacties

Petrah op 09-03-2011 18:43
Hi Kees, nou dat was schrikken, ja dan gaat AYTL wel even door je hoofd denk ik! Als ongeruste tweep heb ik gelijk even gekeken wat je er aan kan doen en wat zie ik : minder vlees http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/15489-7-tips-om-nierstenen-te-voorkomen-en-genezen.html Ja dat je lichaam je nu aangeeft wat ik je al zo lang probeer bij te brengen :). Nee hoor geintje, ik hoop dat je snel weer de oude bent en nog lang mag genieten van het leven!
op 09-03-2011 18:53
Een dikke kus voor mijn SupaKezie. x
Elisabeth op 09-03-2011 23:03
Jeetje Kees! Da's even schrikken. Hoop da ze snel uitsluitsel kunnen geven. heb je al een echo gehad? Ik heb zelf galstenen gehad. Duurde even voordat de juiste diagnose gesteld was. Tot de operatie redelijk helse pijnen geleden, niet grappig :-(

Houd ons op de hoogte!
Groet E&M
brownie op 10-03-2011 09:53
@petra  , dank je wel voor je bezorgdheid en tips . AYTL schoot zeker door mijn hoofd al kon ik mijzelf redelijk snel geruststellen. Nog zoveel te doen en te genieten.
 
@anoniepje ....  dankjewel en heel lief !
 
@Elisabeth ...  inderdaad een echo ... gal was schoon en prima , niersteen is niet goed te zien ....
Chelly op 10-03-2011 11:41
Jeeetje oompje! Wat een verhaal! Gelukkig met een sisser afgelopen.. kan je toch nog op mn feestje komen zaterdag ;)

Fred op 10-03-2011 20:37
Hi Kees,
 
Ik hoop dat het voorlopig wegblijft die pijn. Dat kan best. Weet ik uit ervaring.
 
Sterkte, en uh gewoon ff rustig dan ben je zaterdag weer het ventje.
 
Groetjes, Fred
Elisabeth op 16-03-2011 15:48
Hier de enige echte Elisabeth ;) Heb nu pas weer ff tijd voor je blog, beloofd is beloofd.
 
Mijn hemel wat een verhaal zeg. Maar inderdaad hulde voor alle medici. Alleen jammer dat je met het ov naar huis moest.
 
Hoe gaat het nu?
 
groetjes xx
Silvia de Haan op 17-03-2011 11:55
Hoi Kees,
 
Volgende twitterlunch dus extra bruine bammetjes voor je!
 
Silvia
venus op 20-03-2011 19:53
Man man, wat een narigheid. Kwist het helemaal niet. Hoe nu verder, KC, moet dat ding vergruisd worden ofzo, de niersteen? Of plas je het vanzelf een keertje uit? 
Sterkte in elk geval! 

brownie op 20-03-2011 20:26
@ Elisabeth ...  Kan je nagaan ... er was er maar een voor mij , dat weet je toch ...  vreemd dat degene die reageerde dit keer ook de eerste was ...  Ik heb het gelezen al was jij het :-) Nu gaat het prima , gisteren weer gevolleybalt , 2 partijtjes , maar ging heerlijk !
 
@Silvia Bruine bammetjes is mijn dagelijkse kost , geen probleem . IRL doen we nog wel eens ! Succes met je meteropnemer !
 
@Venus  , Ja Ilse , dat was schrikken , heeft ook nog wel even nageijlt ... De steen niets meer van gemerkt of vernomen . Vrijdag was ik al gewoon weer aan het werk en Zaterdag's een optreden met So What gedaan in Schiedam .... Ik laat mijn niet door een steentje de wereld uit schoppen , nog steeds ( kidney ) Rock en Roll !
venus op 20-03-2011 20:34
@KC Ooooh, gelukkig maar, da's waar ook, je hebt daarna weer opgetreden en alles! Mss als die kei in de weg zit ofzo, dat je er weer wat van merkt. Kheb zelf zo'n gruisje ergens in mijn galblaas, lig af en toe een avondje als een vis op het droge te spartelen op de vloer en soms heb ik er in maaaanden geen last van. Ach ja, tis de leeftijd he, zeggen we dan maar...
Xiwel op 27-04-2011 09:27
Dat was flink schrikken. En ook een beetje voor mij omdat ik hier de laatste tijd weinig langskwam. Gelukkig dat het niet iets was met je aorta.
 
Bij mij hebben ze een jaar of 20 terug vastgesteld dat mijn bloedinvoer van m'n hart te groot is. Heeft te maken met het vele fietsen wat ik toen nog deed. Ernstig is dat niet, maar het zette de diagnoserende artsen op het verkeerde been.
 
Een paar jaar terug werden bij mij galsteentjes vastgesteld via een echo. Maar het schijnt dat erg veel mensen die dingen hebben alleen wordt dat nooit vastgesteld.
www.frutselsenprutsels.punt.nl op 27-04-2011 09:36
Ik kwam spontaan op je log en ben blij dat alles goed is afgelopen. Ik begrijp het wel, maar vind het een beetje vreemd dat je daarna gewoon met OV naar huis wordt gestuurd.
brownie op 30-04-2011 00:13
@Xiwel , er was wat bloed in mijn urine geconstateerd , dus is de link met een niersteen groter. Jammer dat net vorige week mijn ( vlieg) keuringsarts mij uit de lucht gehaald heeft. Komende week moet ik in het MCA aantonen dat er geen steen meer zit. Beetje slordig als je met zo'n aanval in de lucht zit ...
 
Tja , dan dat minder langskomen. Zal met mijn aantal blogs te maken hebben , sinds ik twitter is dat inderdaad veel minder geworden , vaak ook een herhaling van onderwerpen en drukte in het leven. Hyves heb ik er inmiddels uitgekiepert , maar Facebook draait wel - met mate - door.
 
Gelukkig heeft de dokter mij meer drinken verordent. Met name bier ... :-)
brownie op 30-04-2011 00:18
@frutsel .... het had nog een staartje .... blog ik nog wel iets over ... bedankt voor je bezoekje en reactie !
 
Xiwel op 01-05-2011 11:59
@Brownie: Facebook heb ik volledig in de ban. Mijn browser toont zelfs de Like/Leuk-knoppen niet meer.
 
Zelf ben ik ook altijd wat angstig voor luchtaanvallen. Als je daar iets overkomt, dan sta je niet zomaar bij een ziekenhuis. In een groot vliegtuig zal je nog wel wat medici treffen en hebben ze de ruimte om iets aan te vangen. Met een zeer klein vliegtuig gaat ook dat niet lukken, maar heb je wel het voordeel dat je zelf kunt beslissen om een noodlanding te maken.
brownie op 02-05-2011 22:22
Ider zijn meug :-)
 
Ik heb er 52 jaar niet bij stil gestaan , maar nu helaas wel ... Morgen weer D-Day en ik zie het met vertrouwen tegemoet :-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl