freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Klaar voor weer een nieuw seizoen
Ik ben er eigenlijk wel weer klaar voor. Een vliegseizoen 2011 , met nadruk op zweefvliegen waarvoor ik de uren weer voor Februari 2012 op mijn naam moet hebben staan. Valt reuze mee, niet zoals bij het motorvliegen 12 uur , maar 3 uur of 20 starts en landingen. Dit exclusief een stuk of 4 sleepstart en dan is de boel weer geldig voor 2 jaar.
 
Motorvliegen gaat ook weer gebeuren en daarvoor de nodige cursussen en examens gedaan. Allereerst mij RT ( Arti in spreektaal , maar officieel het certificaat Radio Telegrafie voor de luchtvaart ) . Gegeven op de vliegacademie Terlet en de Examens in Utrecht ( Theorie ) en Terlet ( praktijk ) . Daar zat ik een 3 maanden met een koptelefoon op , luchtvaartkaarten en Aerodromecharts vluchten te plannen en uit te voeren met een apparaat dat zowel radio als Transponder verkeer simuleerde. Dik geslaagd gelukkig :-)
 
 
 
Verder moest ik dit jaar ( omdat ik RT nu heb ) een Test in Engels voor de luchtvaart afleggen , de zogenaamde LPE . Na een voorbeeldtest beluistert te hebben op internet ben ik er min of meer er vrij onvoorbereid ingedoken en de test goed volbracht. Ik mag over 5 jaar weer terugkomen ....
 
 
17 Maart  staat de check geboekt , ik ben er klaar voor !
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl