freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Zweefvliegen voor een goed doel
[ Update 20-11-2009 ]
19 November 2009
 
Als laatste Twitterveilingitem is er door een kleine afvaardiging van bieders op het item " Bezoek aan Volkel "  en zoals de woorden tussen de haakjes staan , dekte dat de lading aardig. We werden opgewacht door de Persvoorlichter van de Luchtmacht die ons met behulp van een giga touringcar de basis , het personeel en natuurlijk de Squadrons F16 toonde. Als allereerste tonen wij naar Hangar 4, omdat wij  volgens Kaat Mossel de behoefte hadden geuit eens een F16 te mogen knuffelen. In deze moderne, ARBO en Milieutechnisch Up tot date Hangar/ werkplaats kunnen tot 12 F16's tegelijktijdig staan. Het is de plaats waar volgens techneut en zakendeskundige Joost de F16 alle Kleine - Grote-, service beurten en reparaties kreeg , alsmede de APK. Elke 300 uur word zo'n kist weer volledig uit elkaar genomen , het airframe grondig geinspecteerd op defecten , haarscheuren en slijtage, het geheel weer opgebouwd en grondig getest en weer ingezet als alles A OK is . Veiligheid en kwaliteit kost geen tijd is het motto. Check , check , check en nog eens check. Of we na alle uitleg , een lange door files geplaagde heenreis, trek hadden in een door de basis aangeboden lunch. CHECK !
 
Tijdens de lunch schuwde onze gastheer kritische gesprekken niet, integendeel. Goede vragen kregen een eerlijk en duidelijk antwoord en kweekten begrip en respect voor de mensen die dienen voor volk en vaderland in crisisgebieden in dehele wereld. Na de goedverzorgde lunch - waarvan de ingredieenten van de soep en de beleg van de broodjes net als de rest van niet getoonde informatie op de basis geheim waren , togen wij naar de Traditiekamer, het museum van Volkel waar de bouw door de Duitsers , de bombardementen door de geallieerden en de vernietiging bij het vertrek van de Duitsers en allerlij parefenalia over alle squadons op die tot op heden gediend hebben, daar een plaats hebben gevonden. Dit museum is overigens te bezoeken , u kunt op 2 middagen in de week , bij het tonen van een legitimatie een enthousiaste vrijwilliger vinden die alles voor u uit de doeken doet. Onze gids en begeleider kon ons nog net voor twee uur uit de Traditiekamer meetrekken om direct naar de startbaan te rijden waar inmiddels 8 F16's al op weg waren om te gaan vertrekken voor hun missie's of trainingsvluchten van de middag.
 
Mooi moment was wel  het tegenkomen van en F16 op de taxibaan waar wij op dat moment ook met de touringcar reden. Onduidelijk was wie er nu eigenlijk voorrang had , maar ondanks het feit dat wij met meer mensen waren maakte het boordkanon en de twee Sidewinders dat wij toch maar afsloegen. En daar stonden wij op een twintigtal meters afstand van de baan, zagen 8 kisten met hun piloten - thumbs up - voorbij taxieen om even later de start te mogen zien en horen. En voelen !! Wat een geweld, wat voelde ik me weer even een jongetje met nieuw speelgoed ! Gelukkig had ik mij voorbereid en oorpluggen mee , die ik ook bij werk  en muziekmaken gebruik, en kon ik ongestoord kijken en foto's maken  ! Waanzinnig !! waren de eerste twee nog  - hoogstwaarschijnlijk  - leerlingvliegers die keurig recht door opstegen , nummer 3 en 4 trokken meteen Gear Up en draaiden af . Pal over ons heen of afdraaiend en hun buik tonend kregen we het er letterlijk en figuurlijk warm  van. De motor met afterburner verwarmde de omgeving llekkr op deze toch al mooiste dag van de week. Ook bijzonder was de sperwer, gewend aan zijn snelle vriendjes , bleef deze gewoon naast de baan hangen, blikkend nog blozend, wachten op zijn prooi.
5 ... 4 .... 3 ....2 ...1 " Thunderbirds are go ! "
 
Na dit spektakel maakten we nog een tour door de basis en sloten af met een rondje koffie. Een perfecte dag en na het maken van een foto bij hetF16 / Starfigter display namen we afscheid en togen met rode koontjes en napruttelende adrenalinestromen weer huiswaarts. Goed geregeld Kaat en mocht je me nog eens nodig hebben ....
 
[update 8-11-2009]
31 Oktober, Amsterdam.
 
Als  verlaat verjaardagskado had ik van Mar een wandeling door Amsterdam aangeboden gekregen door de beste stadsgids die je maar kan wensen : @Puur oftewel Anna-Maria van het Evenementenburo Puur in Amsterdam. Omdat ik bij deze wandeling , aangeboden door Puur op de Twitterveiling, 14 mensen mocht meenemen, verzamelden mijn uitgenodigde IRL en Twitter vrienden en vriendinnen zich bij de Bakkerswinkel waar wij eerst eens lekker een paar potten thee en een assortiment van taart tot ons namen en, voor zover wij elkaar nog niet kenden, rustig met elkaar konden kennis maken. Puur had er zin in , ze had zelfs voor mijn verjaardag een kadootje meegenomen, en legde op ons startpunt in de Warmoestraat al het doel van onze tocht door Amsterdam uit. Niet alleen touristisch kijken , maar plekken aanwijzen waar we later eens in rust , danwel met andere kennissen of familie ook eens buiten het gangbare patroon naar haar geliefde Amsterdam zouden komen en kijken. Puur was het duidelijk, in tegenstelling tot de meeste van ons, gewend door de straten te slenteren en leidde ons dan ook in een rustig maar gestaag tempo door straten, steegjes ,winkels, Tempels, Hotels, Chinatown onderwijl ons overladend met info, anekdotes en sappige roddels welke ik hier niet zal herhalen. Drie (3) !! uur later namen wij dankbaar afscheid van Anna Maria en sleepten we ons met onze laatste krachten naar het restaurant Kapitein Zeppos om nog heerlijk relaxed van een etentje en wijntjes te genieten. En elkaar natuurlijk !!
 
 
Anna Maria , het was een uniek verjaarspartijtje !! Een hele dikke kus en knuffel en graag tot ooit ! 
 
[Update 14-10-2009]
Dinsdag 6 Oktober het bezoek aan gebouw van de Tweede kamer der Staten Generaal en de rondleiding die ik daar samen met Dolf en nog meer Twitteraars kreeg, die ik via de eerder in dit Weblog genoemde Twitterveiling had bedongen.
 
Ik was al eerder op het Binnenhof geweest , maar nog nooit in het nieuwe gebouw , dat eigenlijk bestaat uit diverse oude ( het Binnenhof, het Ministerie van Kolonieenhuis, Justitie en een Hotel bestaat en gekoppeld is door de nieuwbouw en daardoor voorzien is van allerlei soorten van niveau verschillen en gescheidden luchtbruggen. We werden rondgeleid door Lobbyist Erik die werkelijk alle in - en outs van de gebouwen, de mensen die er werkten en precies wist wat en waar iets speelde. Gewapend ( nee, we hadden eerst door een veiligheidsscreen gemoeten ) zonder tassen en hoeden maar met sleutels / badges en stickers trokken we door de gebouwen en zalen , bekende politici spottend en snelle foto's makend ( niet toegestaan )  De actie in de Plenaire Zaal van de Tweede Kamer aanschouwd ( 2 minuten voordat het alweer verdaagd werd :-) ) en na afloop nog even nageborreld en gegeten in de eeuwige Jachtvelden. Hoogtepunt vond ik wel de Verhandelingenkamer , een kamer die op zijn minst Harry Potterachtig aandeed, gevuld met alle ! verslagen van de 2e kamer vanaf begin 1800 ...
 
Unieke zaken !
 
[Update 24-9-2009]
 
Vandaag de tweede passagier gevlogen @laurababel oftewel Laura van Getclientsnow
 
Ik had al een keer moeten afzeggen wegens slecht weer , maar vandaag was het zover, om te gaan  - " waar ben ik aan begonnen !" - zweefvliegen. Kon ik nog met Dolf een langere Thermiekvlucht maken , vandaag zat de afscherming een beetje tegen maar vond ik gezien haar genereuze bieding het meer dan waard voor iets Extra's . Met de Motorfalke Motorzwever PH 1324 hebben we nog een vluchtje over de IJssel, Rijn en Waal gemaakt en vervolgens de dag afgesloten met een toast op het zweefvliegen , het mooie weer en de twitterveiling.
 
@Laurababel , met dank namens @Kaatmossel
 
[update 20/9]
 
Van mijn Marianne kreeg ik voor mijn verjaardag, die stiekum ook op de twitterveiling had geboden, een Rondwandeling door Amsterdam aangeboden ( met medeneming van 14 andere personen ) geheel verzorgd door de beste Gids van Amsterdam, Anna Maria Giannattasio van het Evenementenburo Puur Amsterdam , de mensen zijn al uitgenodigd en de datum is inmiddels bekend. 31 Oktober gaat het gebeuren !
 
[update 13/9 ]
 
Vandaag was ik met Marianne door Jessica ( Kaat Mossel van de Twitterveiling ) en samen met nog een groepje twitteraars uitgenodigd op de luchtmachtbasis Volkel voor de uitreiking van de Cheque aan ATF11 ( Taskforce 11 ) in Kandahar , Afghanistan. Na ontvangst in de Officiersmess waar voor het overzicht een Scherm met stream stond opgesteld , wat helaas niet werkte , net als de meesten hadden de telefoons geen bereik op de basis... en kennismaking met andere twitteraars ( Tweeps in een twitmeeting in het twitterjargon ) gaf Jessica een uitleg over de gang van zaken op de Thuisfrontdag. In het kort kwam het erop neer dat in de grote zaal de directe famile middels een videolink met de basis een keer per maand contact hadden en even konden praten , kijken en zwaaien. Na dat massale contact werd de verbinding gebruikt voor een een op een contact in een aparte kamer waar ieder gezin even een minuut of vijf ? privebijpraattijd had.
 
Wij als twittergroep werden even in een andere zaal ( ook met een videoverbinding ) in een andere zaal geplaatst vanwege de beperkte ruimte in de grote zaal. Het was indrukwekkend om een keer mee te maken , de mannen en vrouwen die zover weg dienen en hun dierbaren voor een lange tijd achterlaten. Een kindje dat net kon zitten , een meisje dat oorverdovend "lang zal hij leven" voor haar vader zong en een zoontje dat zijn vader vroeg wanneer ze weer eens samen gingen spelen kregen de meest gehardde mensen in onze zaal wel klein. Er werd flink gesnotterd en was echt mooi eens mee te maken.
 
Voor de mannen en vrouwen in Kandahar was het ook een mooi moment toen uiteindelijk de cheque door Jessica en mede door onze Minister van Ontwikkelingszaken , Bert Koenders werd uitgereikt t.w.v. 42.000 Euro dat door de minister nog een werd verhoogd met 50% tot 63.000 . Een ongelofelijk bedrag en zeer gewaardeerd ook door de troepen en de projecten en scholen waar het geld uiteindelijk ook terecht gaat komen. Rutger , de man van Jessica, leek iets minder enthousiast toen hij opmerkte " typisch Jess, je vraagt een kleine bijdrage , maar zij moet er weer iets bijzonders van maken ". Zal weer een prettig 1 op 1tje zijn geweest later...
 
 
Na de beeindiging van de videolink was het tijd voor feesten , hapjes en drankjes en een meet en greet met de minister, leden van de basis, en deed de schrijvende en filmende pers diverse intervieuws. ( voor de oplettende kijkers , ik zat in een special op TV Brabant en flitste door het beeld bij SBS6 Hart van Nederland ) Ook waren er diverse activiteiten voor familie en kids , een mechanische stier , een verkleedhok bij een fotograaf :-) Simulatorspelletjes. Tot slot werden de Tweeps nog uitgenodigd mee te eten en nam de keuken , buffet en de grote kantine me weer mee terug naar 79 - 80 , mijn dienstijd. Van de basis heb ik zelf weinig gezien, dat komt nog wel .... Bij het wegrijden en vlak voor ik de poort uitreed zag ik in mijn achteruitkijkspiegel nog een display van een F16 en een Starfighter staan , maar kom daar zeker voor terug !
  
[Update 27/8 ]
 
De eerste Passagier is inmiddels meegevlogen! Dolf ( twitternaam @dolfschie ) trof het bijzonder, ondanks de afscherming door een klein koudefront bleef de lucht onstabiel en dus thermisch zodat we na de lierstart nog een half uur konden blijven. Omdat ikzelf vond dat de hoge inzet - voor het goede doel natuurlijk - en een zweefvlucht niet echt in verhouding lag besloot ik Dolf nog een keer mee te nemen nu achter het sleepvliegtuig aan tot 500 meter hoogte en vervolgens in een rustige glijvlucht terug. Nog even nagenietend van een bakje koffie, namen wij tevreden afscheid tot de volgende keer. Dolf organiseert ook de 2e Kamerrondleiding ...
 
@Dolfschie , zichtbaar genietend !! En dank namens @Kaatmossel
 

[Udate 13/8] de veiling is gesloten en dit item heeft totaal 575 Euro opgebracht !!!

Zelf heb ik geboden, en toegewezen gekregen op : Een bezoek voor en achter de schermen op Luchtmachtbasis Volkel (19/11) en een Rondleiding door de Tweede Kamer (6/10 ) door een Lobbyist.
 
[13-07-2009 eerste log ]
 
Het werd weer eens tijd, een logje , en dan nog meteen een met een oproep.
 
Bezoek de twitterveiling ! Binnen een dag door volslagen vreemden van elkaar in elkaar getimmerde online veiling ten behoeve van een goed doel.
 
De Innitiator van het geheel Jessica ( in twitter @kaatmossel ) kreeg op vrijdag 10 juli een briljante ingeving: een echte twitterveiling, uniek in Nederland en sluit aan bij de inzamelingsactie van ATF11. (Air Taske Force, 11e lichting).
Elk in Afghanistan gelegerd onderdeel van Defensie verbindt zijn verblijf aan een goed doel. Op dit moment bevindt ATF11 zich op Kandahar Airfield en tot dit onderdeel behoort haar man. En zij ondersteunen Schoolsupport4Afghanistan.
 
Onder het bewind van de Taliban zijn scholen zwaar getroffen. Het gebouw op zich staat al vaak niet meer, laat staan dat er boeken, schriften en pennen voor handen zijn.
Via deze Twitterveiling steun je schoolsupport4Afghanistan
  • Scholen opbouwen
  • Boeken, schriften en pennen kopen
  • Leraren opleiden
  • Nog heel veel meer!

Meedoen werkt zo

  • Bied iets aan voor de veiling: jouw product of dienst
  • bied mee op veilingitems aangeboden door anderen!

Om hun inzameling kracht bij te zetten en te zorgen voor een grote cheque aan het door hen gekozen doel is deze veiling door haar in het leven geroepen.  De hele organisatie kwam zeker niet enkel door haar tot stand. Kijk even bij het verhaal over de sponsors om een duidelijk beeld te krijgen van wat er in het weekend van 10 en 11 juli allemaal gebeurde.

Ikzelf , na het lezen van bijv. de Vliegeraar en Duizend Schitterende Zonnen van Khaled Houseini , vind dit een goed initiatief en steun ik het doel dan ook van harte!
 
Mijn Inzet ? Een zweefvlucht voor de hoogste bieder die - as i write - inmiddels al op 200 Euro staat. Aangezien in het eerste uur de biedingen al van 50 naar 100 euro stegen heb ik aangeboden er totaal 3 te doneren voor de hoogste 3 Bieders !!
 
 
Maar een meet en Greet met Marco Borsato kan natuurlijk ook nog !
 
@KeesBteA in Twitter

Reacties

kaatoo op 13-07-2009 21:47
Keicool, als ik rijk was..... ik denk dat ik een volgend rondje meebiedt, Kees. Kan ik nog op een andere manier helpen, een mooie tekening met logje ofzo maken, ik noem maar wat....
Hette op 23-07-2009 12:25
Hoe is het gegaan?
Elisabeth op 21-11-2009 10:40
Kees wat een mooi verslag. Wat een ervaring zal dit geweest zijn. Misschien krijg je een keer de mogelijkheid om mee te vliegen.
 
Trouwens en geheel OT,vorig jaar zomer was er op tv een serie over jongeren die F16 piloot wilde worden. En je zag de mannen in Amerika die daadwerkelijk F16 piloot werden. Echt een schitterende serie. Ik moet zeggen ik heb best meegeleefd met die jonge mensen die hun droom wilde gaan volgen en met hen die het gelukt is.
 
Fijn weekend,
lieve groeten,
Elisabeth
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl