freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Summer in the Sky
Dit keer plaatst voor een gastblogje , van Summer , zoals ze zich ook  graag noemt. Een heerlijk blogje met liefde en passie geschreven.
 
Dagje vliegen

Onder ons de Rijn, de Waal en naar het Oosten toe, de IJssel. Arnhem, kasteeltjes, landerijen...... 'Oh, mooi, ik geniet', roep ik! Zit gezellig dicht tegen Brown aan, in de tweezitter, zo'n 500 meter boven de rivieren. We praten door de koptelefoon, althans hij vertelt, ik luister en stel vragen. Af en toe roep ik hoe mooi ik het vind en kijk mijn ogen uit. Onhandig wiebelig probeer ik een paar foto's te maken van een miniatuur zwembad, ergens in de diepte. Voor Brown, daar wonen vrienden van 'm. 'Lukt me niet, Brown', roep ik, 'echt, het gaat niet!' Van weeromstuit draait hij wat extra rondjes, ik focus maar nog lukt het niet. Wel voel ik ineens dat ik een maag heb. 'Oh, ik doe rustig aan hoor, even zuchten'. Dan doet hij het zelf wel, klikkerdieklak in de lucht. 'Stoer hoor, tjee', denk ik. 'Pfoei', zucht ik. 'Gaat het wel?', vraag hij bezorgd. 'Ja, ca va, het gaat weer goed, doorvliegen hoor! Veel te mooi', roep ik. En we knorren met die luchtbromvlieg nog een tien minuten door alvorens te landen.

Daarna volgt het grote wachten, wat alleen maar heerlijk is. In de zon, bij een groepje jongensmannen en een enkele vrouw. Allemaal vliegfanaten. Er gebeurt van alles, een paar mannen doet het grote regelwerk, er landen vliegtuigjes, er stappen mensen in en uit. Lieren zoeven, het trekvliegtuigje arriveert. 'Summer, we gaan met de sleper', zegt Brown, 'moet ik ook nog een paar keer doen dit jaar.' 'Mijn best', denk ik en kijk naar hoe de trekker een zweefvliegtuigje naar omhoog tilt, tot 500 meter. Daar laat hij los en zweeft vrij als een vogel. ' Dus dat gaan wij straks ook doen', denk ik en klets verder, zit af en toe te kijken als Brown vliegeniersonderelkaar gesprekjes voert en tegen vieren zijn we aan de beurt. Hopla, de lucht in. Nu zit ik achterin, heel zacht en luxe, alsof ik bad zit. Voorin vertelt Brown honderduit en als we los zijn, wordt hij wildenthousiast. 'Wauw, mooie bel!' en hij draait de hoogte in. We klimmen tot 550 meter en daarna zoeven we nogmaals over dat prachtige landschap. Weer laat mijn maag zich voelen en nu kan ik het niet meer wegzuchten. 'Jammer dan', denk ik. 'Doorvliegen hoor, Brown, het is weer goed met me', roep ik terwijl ik mijn gevulde spuugzakje netjes een plekje geef in mijn damestasje. 'Okay', roept hij en we zweven bijna 20 minuten in totaal, voordat we een prachtig zachte landing maken. 'Geen zorgen maken hoor', zeg ik als we samen het vliegtuigje terugduwen. 'Volgende keer neem ik een pilletje vooraf, stom dat ik dat nu niet heb gedaan.' 'Volgende keer? Ja, volgende keer!' Daarna gaan we nog gezellig samen eten, op het terras bij het vliegveld.
 
Summer
 

Meer lezen van Summer ? : Klik !

Reacties

summer op 30-07-2009 12:31
Thxx Brown, voor alles en leuk dat je mijn logje plaatst, met vet coole foto!
groetjes, Summer (= Ilse)
Elisabeth op 30-07-2009 18:21
Mooi verslag summer. Jammer van je maag, maar je hebt wel genoten in ieder geval.
 
groetjes,
Elisabeth
Hette op 31-07-2009 12:17
Leuk zeg! Ik denk dat ik toch ook maar een keer moet gaan zweven. Mijn broertje doet het niet meer. Dus misschien toch een keer met jou mee in de heel verre toekomst ;-)
summer op 04-08-2009 19:47
@ Ja, Brown, ik had zowaar ook ineens veel meer bezoek op mijn anders zo rustige weblogje. Gezellig. Geniet lekker van jullie vakantie en tot snel weer wiedersehen! 
Emma op 07-08-2009 18:53
Helden!! (ja, jullie allebei)
summer op 07-08-2009 19:13
@ Emma, ja? Uhm, nou, ja, vliegen = leuk, gewoon leuk, zeker met Brown. 
summer op 07-08-2009 20:35
@ Brown, sorry, tjee, wat ben je streng vandaag. Ongewoon leuk, is dat we wel goed?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl