freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Oet Moan !
 
Lief kijkt vaak naar SBS6 , Hart van Nederland, en , omdat ik toch wel iets met het Weer heb , houd ik altijd een beetje mijn oren open als Piet Paulusma weer zijn zegje doet over het Weer, het Weer voor morgen en de rest van de week. Meestal zoekt hij daar wel een of ander obscuur samenzijn in het land op waarbij de formule als volgt is :
 
" Vandaag zijn wij bij [obscuur samenzijn ] en? [obscuur persoon] wat gebeurt hier ?"" [obscure gebeurtenis]", " mooi! , en dan nu het weer" Zo gaat het verdere weeritem in sneltreinvaart door en erger ik mij altijd lichtelijk. Doe iets met het weer of doe een diepteintervieuw, maar zet de mensen niet voor schut ....
 
Eergisteren echter had Piet een Item op mijn thuisveld Terlet , en met verbazing zag ik een mooi weeritem en ditto intervieuws. Petje af Piet ! Obscuur item was dit keer de Nederlandse Kampioenschap Zweefvliegen en natuurlijk het weer daaromheen. Dit keer vertelden de zweefvliegers zelfs dingen over het weer ( afscherming, thermiek ), mooie beelden en strakke acties in de achtergrond. Piet , Qua vliegen en Weer : een 9 !! ( had je meegevlogen was het een 10 geweest.... )
 
de link naar het filmpje !
 
Zelf doe ik niet mee aan het NK zweefvliegen, zweefvliegen is dan wel een sport , maar voor mij de ultieme ontspanning. De stress en de hectiek van een horde wedstrijdvliegers is mooi om van een afstandje te beschouwen, maar niets voor mij. Ik wacht wel weer tot de lucht wat geklaard is, er komen nog mooie dagen aan !
 
Kees

Reacties

Elisabeth op 26-05-2009 12:18
Whahaha Piet en obscuur. Meestal staat hij bij een straatbbq of bij een uit de hand gelopen, volleybalwedstrijd, maar obscuur.
 
Wel leuk voor jou dat hij op Terlet stond.
 
En meevliegen, jeetje, ik ben er te bang voor. Maar misschien moet ik me eroverheen zetten. Net als voor de tandarts, whahahhaa.
 
Fijne dag hoor,
groetjes,
Elisabeth
Hette op 26-05-2009 20:46
Ik heb nog steeds niet zweefgevlogen. Mijn broertje is er inmiddels mee opgehouden. Wat wel mooi was: we vlogen zondagmorgen terug uit San Francisco over het zweefvliegveld in Den Haag (vroeger Iepenburg?) en onder ons waren de zweefvliegers. Mooi gezicht zo vanuit de Boeing!
Elisabeth op 30-05-2009 08:04
Sinds de laatste behandeling ben ik wonderlijkwel niet meer bang voor de tandarts, silly me. Maar vliegen en het overgeven van de controle, dat is het ergste. Daar heb ik gewoon last van. Alhoewel ik me terdege besef dat er maar 1 debiel die achter het stuur zit, een fout maakt, ik er ook geweest kan zijn.
 
Maar goed, misschien kan ik er een keer van gaan genieten. Het blijft aanlokkelijk.
 
Mijn moeder is gisteren met spoed opgenomen in de Daniel den Hoed, dubbele longembolie, komt door de lymfekanker. Het wordt hopelijk geen zwaar einde voor haar.
 
Bedankt.
 
Fijne pinksterdagen met vrouw en kind,
Elisabeth xxx
kaatoo op 30-05-2009 08:54
Best belangrijk werk, toch, het weer voorspellen, zeker voor de zweefvliegenden onder ons.
Elisabeth op 01-06-2009 12:48
Wahaha nee joh, zo veel auto rij jij toch niet meer, gniffel.
 
Het is waar wat je zegt, sommige mensen moeten dit doormaken, helaas. Mijn vader zei altijd, dat deze situatie beter was om beter te kunnen rouwen. Wanneer iemand plotseling overlijd dan kan je het moeilijker verwerken. Voor mij werkt het andersom. Ik vind dit moeilijk.
 
Maar goed, eigenlijk gaat het niet om mij, maar om haar.
 
Bedankt voor je lieve woorden.
 
Ik duik ook terug naar buiten, dakterras op.
 
liefs,
Elisabeth
Eric op 02-06-2009 19:26
Pff, wat een voorbereidingen, zeg. Maar ja, als je dan eenmaal zweeft......
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl