freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Crying Machine
Hallo Ahoy !  Fantastisch , werkelijk een heerlijke dag gehad met So What !
 
Afgelopen woensdag hadden wij onze 2-wekelijkse repetitie en M. klaagde merkte op dat dat de mannen mij meer zagen dan haar deze week, onzin natuurlijk, maar feit was dat we ook zaterdag al bij Pop an 't Spoor moesten spelen en Zondag ( met vrouwen ) een BBQ hadden bij vrienden. Dit Marc vertellend merkte hij op dat hij van plan was ons mee te nemen als wij toevallig vrijdag ook vrij waren.. enige SMSjes later met het thuisfront hadden we het groene licht en hadden een gezellige repoetietie ( met nazit, toch een vrije hemelvaart ).
 
Donderdag zelf nog een feestje 's avonds, dat me 's morgens op de fiets richting rendezvous dreef waar ik mede dankzij de straffe zuidwester en verkeerd ingeschatte afstand net op tijd te laat aankwam, gelukkig met een goed humeur en een kilo aan zweet minder.
 
Gedrieenen werden we naar Ermelo gereden door de eigenaar schipper van de nog te vernoemen " Dolce la Fiente " een leuk  scheepje zeiljacht dat na het ophangen van de zeilen optuigen en touwen schooten , vallen en landvasten, het inladen van het eten en drinken ( proviand ) eindelijk vertrokken van wal staken en met een stevige wind , voor de wind met een snelheid van 12 knopen ( ongecallibreerd ) en werkelijk heerlijk warm en zonnig weer richting Harderwijk koersten met de rode betonning aan de linkerzijde Bakboord en de Groene aan de rechterzijde Stuurboord . Onze aardige en vooral handige schipper speelde het zelfs klaar - ons landrotten aan het roer en commando overdragend thee te zetten in de keuken kombuis van het Schip. Waarschijnlijk meende de schipper dat we na een uur varen al voldoende meegemaakt hadden en tot onze grote verbazing ( meer als 5 graden slagzij hadden we nog niet meegemaakt ) lagen we al weer aan in de haven van Harderwijk. Leuk ! mooi plaatsje , lekker terrasje, heerlijk visje, maar uiteindelijk waren we daar niet voor gekomen en na stevig aandringen van ons 2 twee lichtmatrozen wendden we de steven en trokken nu weer het meer op om eens lekker scherp aan de wind rakken richting Ermelo te gaan varen. Wat Fred niet wist , maar ik ( stuurman voor zeilen ) wel, was dat de vraag " klaar voor het Wenden  ...... Ree !" geen vraagteken bevat en dus een commado betreft om de Fok eens lekker los te gooien , onder de Giek weg te duiken en meteen met 2 man, een lier en ratel de boel weer strak te trekken. Gelukkig waren we binnen 3 overstagjes al een behoorlijk gesmeerde machine en braken zelfs het scheeprecord tot 13.65 Knopen.......
 
Moe , hongerig en vooral dorstig besloot de schipper ditmaal geheel terecht het anker uit te gooien in de luwte van een eiland en vervolgens een keur aan hapjes op tafel te toveren, ook een oorlam werd niet vergeten, en alhoewel ik niet hoefde te rijden leek ik met mijn rantsoen van 4 wel minder bedeeld te krijgen... weer een ander verhaal. Onder de klanken van Steve Ray Vaugn , Jimmy Hendrixks en John Mayor werden de ervaringen van de dag geevalueerd, nieuwe nummers en invashoeken verkend, getoast , geklonken, veel gelachen en teamgebuild.
 
Helaas moesten we weer terug, en met Fred aan het roer op de motor terug naar de thuishaven gevaren waar Fred in tegenstelling met en tot groot genoegen van de meer ervaren crewleden kennis mocht maken met het fenomeen " Buiswater ".
Met het zonnetje terug wisten we behalve de chauffeur netaan de oogjes open te houden na een heerlijke dag op het water .
 
Marc, nogmaals, bedankt ! Volgende week weer ?
 
 
Dolce fa Niente => Crying Machine ?
 
Verder hadden we zaterdag een gezellig optreden met lekker eten ! in de Spoorzoeker waar Joep , de geluidsman , ook met zijn camera in de weer was, Foto's ? Klik !   In plaats van One, Two , One Two Three Four werd er afgeteld in " Klaar om te wenden ! Ree ! " 
 
 
Over wat de BBQ ( vellie special plefolmance ) kan je hier klikken ... voor een Filmpie !
 

Reacties

travels op 23-05-2007 21:11
Volgens mij hou je het liever bij vliegen niet? 
Hette op 23-05-2007 21:14
Ok, dat was ik dus, die bovenste reactie.
Heb sindskort een website op punt.nl maar ik snap niet echt veel van het systeem. 
trace op 24-05-2007 12:56
Ik hoor het al,never a dull moment..........
Heerlijk hoor zo'n weekend daar moet je er inderdaad meer van hebben.
 
xxx T.
Fred op 26-05-2007 16:04
Ja, zo is het gegaan. Wat is een oplvolgende werkweek dan vervelend.
 
Op naar het volgende opteden en teambuilding weekend.
 
Grtjes, Fred
hartvanmijngevoel op 27-05-2007 22:03
wauwww leuke foto'ssss......ik heb vanmiddag aan je gedacht... ik reed ter hoogte van hoogeveen en had de hele weg twee zweefvliegers boven mijn hoofd hihhi..ik dacht nog brownie komt me halen maar nee.....toch niet.
fred op 28-05-2007 14:10
Hoezo rust? Ik word reuze nerveus van niet spelen. Schilder me rot ter compensatie van het rusten. Dus @hart, @harder naar voluit.
 
Fred
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl