freeasabird.punt.nl
Zo Vrij als een Vogel [ as free as a bird ]
 
Zowel motor - als zweefvliegen !
Motorfalke -Superdimona
Ask21 - Ka13 - DG505
 
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste artikelen
Vanmorgen op weg naar mijn eerste klus in Schagen had ik een wat vervelend gevoel in mijn rug en begon mijn buik ook op te spelen.  Aangekomen eerst maar eens de WC geprobeert en heb mij even teruggetrokken in de kantine. Licht misselijk en niet goed wetende hoe te zitten werden de collega's toch wat bezorgd en belden de huisartsenpost.  Nuchtere Noorholladse boer die ik ben  besloot ik dat het allemaal wel meeviel maar het werk toch maar het werk te laten en weer naar Alkmaar en huis te gaan.  In de auto voelde het weer niet goed en toch bij de huisartsenpost langsgegaan. Daar vrij snel onderzocht, niet een duidelijke diagnose te stellen en met het advies , neemt u thuis even 2 paracetamolen en wacht het even af. 
 
Terug weer in de auto bleek de afstand v 17 kilometer toch wel wat lang... buikpijn werd heftiger en met twee tussenstops stond ik even later 2 molletjes in een glas water te doen en sloeg de misselijkheid met de pijn echt toe. Op dat moment belde de Schager Huisarts met de mededeling dat het hem toch niet lekker zat en verwees mij door naar mijn huisarts die mij ook meteen opving , snel onderzocht en de ambulance gewaarschuwd. 2 minuten later stond de eerste ( motorrijder ) al binnen  werd er al een sonde aangebracht, drukken gemeten en zuurstof toegediend. Terwijl hij daar mee bezig was arriveerde de Ambulance al om mij naar het MCA te brengen." We hebben de chirurg al gewaarschuwd en er staat een team op u te wachten. het scenario van uw klachten doet ons een defect aan uw aorta vermoeden."

Tja ... dan word je even stil en ik merkte op dat het mij een goed moment leek om mijn vrouw te waarschuwen . Zelf kon ik het verband niet zo plaatsen , ik voelde immers niets vreemds in mijn borstkast en was ook inwendig in een hevig ontkennende fase.
 
Het ritje was niet echt fijn ... buik en rug deden behoorlijk pijn en te zien aan de voorbijschietende gebouwen schoot het ook niet echt op. De twee eerdere keren dat ik gewond in een ambulance lag had ik ook meer praatjes en grapjes.
 
Aangekomen bij het MCA stond het crashteam en Lief al te wachten, kreeg pakkers overal , een echo en later een buikfoto. Onderwijl  werd ik uit - en inwendig onderzocht en werd er van alles afgetapt en naar het lab gebracht. De spuit met pijnstiller deed gelukkig vrij snel zijn werk en toen eenmaal bleek dat mijn geval niet acuut bleek, werd ik naar een andere kamer voor nader onderzoek gebracht. Daar heb ik nog wat geslapen en gepraat tot de interniste mij vertelde dat e.e.a. hoogstwaarschijnlijk een niersteen betrof. Ik werd ontslagen en met een hoeveelheid pijnstillers en pillen om te plassen heengezonden. Met het OV .... en lief op de fiets.
 
En nu maar afwachten. Blijven bewegen, blijven ademen, bruin brood en vezelrijk voedsel tot mij nemen waren doktersorders.
 
Wat mij betreft stond de dag in het teken van " Rather safe then Sorry ", heb ik heel veel mensen ontmoet die vakkundig, duidelijk en betrokken waren. Hulde voor het personeel van het MCA, mijn huisarts, het ambulancepersoneel en  zeker voor de huisarts uit Schagen, die mij net nog belde om te horen hoe de dag was verlopen.
 
Dank u wel, dames en heren ! 

* update v 10/3  , een zeer goede nacht gehad ...  geen pijn en bijna 9 uur geslapen , het hakte er schijnbaar best wel in.  In overleg met het werk toch maar besloten de dag nog even aan te zien maar ik voel me best wel lekker .
Lees meer...   (17 reacties)
Ik ben er eigenlijk wel weer klaar voor. Een vliegseizoen 2011 , met nadruk op zweefvliegen waarvoor ik de uren weer voor Februari 2012 op mijn naam moet hebben staan. Valt reuze mee, niet zoals bij het motorvliegen 12 uur , maar 3 uur of 20 starts en landingen. Dit exclusief een stuk of 4 sleepstart en dan is de boel weer geldig voor 2 jaar.
 
Motorvliegen gaat ook weer gebeuren en daarvoor de nodige cursussen en examens gedaan. Allereerst mij RT ( Arti in spreektaal , maar officieel het certificaat Radio Telegrafie voor de luchtvaart ) . Gegeven op de vliegacademie Terlet en de Examens in Utrecht ( Theorie ) en Terlet ( praktijk ) . Daar zat ik een 3 maanden met een koptelefoon op , luchtvaartkaarten en Aerodromecharts vluchten te plannen en uit te voeren met een apparaat dat zowel radio als Transponder verkeer simuleerde. Dik geslaagd gelukkig :-)
 
 
 
Verder moest ik dit jaar ( omdat ik RT nu heb ) een Test in Engels voor de luchtvaart afleggen , de zogenaamde LPE . Na een voorbeeldtest beluistert te hebben op internet ben ik er min of meer er vrij onvoorbereid ingedoken en de test goed volbracht. Ik mag over 5 jaar weer terugkomen ....
 
 
17 Maart  staat de check geboekt , ik ben er klaar voor !
 
 
Lees meer...
Twitter ....
 
Het is u al opgevallen ... sinds ik Twitter heb ontdekt blog ik wat minder , om niet te zeggen , bijna helemaal niet meer.  Buiten het feit over wat Twitter nu precies is en wat je er mee kan doen gaat er voor mij een wereld open en vermaak ik mij daar kostelijk.
 
Zo kostelijk dat ik vandaag mijn 50.000 ste tweet heb gezet.  Een mijlpaaltje mag ik wel zeggen.  Daar mag ik mijn bijna 1500 volgers wel dankbaar voor zijn. Ook mijn vrouw en zoon natuurlijk.  Er gaat nogal wat tijd en energie inzitten ... Hoeveel ??
 
50.000 tweets  x gemiddeld 100 van de maximale 140 tekens x ongeveer 20 secondes type en bedenktijd is toch gauw een kleine 1500000 seconden oftewel 416 uur ... Gelukkig mag ik dat astronomische getal weer delen door de 1020 dagen dat ik nu op Twitter zit zodat dat maar 41 minuten per dag is ... zowel aan de laptop als aan mijn mobieltje ( een Galaxy 9000 S )
 
Nog eens een giga tijd gaat er in de IRL ( oftewel ontmoetingen ) met diverse twitteraars zitten, om u een idee te geven .... ik heb inmiddels een 320 twitteraars in levende lijve mogen ontmoeten. Mooie, leuke, vaak brilliante en ondernemende mensen. Een paar voorbeeldjes ( het # noemen twitteraars de Hashtag ) #zomerborrel, #twitterveiling ( 1 & 2 ) #Twicknick #twitterdisco #twittercruise #twedding #vegaschaap #Twitterdiscobeachparty #vegakoe #NJSW ( nieuwjaarsstrandwandeling ) #twitterlunch #taarttweetup #vrimibo en #twitterborrel (s) .
 
Ik besef dat ik in de tijd die ik zo heb besteed rustig mijn huis 10 keer had kunnen schilderen ( en zelfs tussendoor een keer gedaan heb), 10 boeken kunnen schrijven van gemiddeld 250 pagina's en 300 woorden per pagina mits ik er een spannend en samenhangend verhaal van had kunnen kleien. Ik betwijfel echter of ik daar net zoveel plezier van had gehad !
 
Daarom , @maotea en @Peterbtea , bedankt voor jullie geduld met mij :-) En verder aan alle Twitteraars ! Ik zeg #plop en #bubbels !
 
Tot Twitters , u kunt mij volgen als @keesbtea
 
ps  ik beloof weer nieuwe blogs dit jaar :-)
Lees meer...   (4 reacties)

Whiskyproeverij te Alkmaar m.m.v. Wullie Macmorland 16 Mei 2010-06-11

 

 

 

Zondagmiddag prachtig weer en eigenlijk zonde om mee te doen aan een Whiskyproeverij, ware het niet dat ik toegezegd had graag te komen en Whisky natuurlijk niet echt vervelend vind om te drinken. Na welkom te zijn geheten door de gastvrouwe werd ik na een kleine af te stane  bijdrage samen met 20 andere mede proevers naar een lange tafel begeleid waar al 3 Whisky’s ( allen Blends ) waren ingeschonken en aan de rechter zijde van de opstelling nog 3 lege glazen klaar stonden. Dat beloofde wat, niet in het minst door de imposante verschijning van Wullie Marcmorland , Trotse Eigenaar / Kok van het Alkmaarse Schotse Restaurant en Malt Whisky Bar “Hielander” en Whisky Kenner / Verzamelaar bij uitstek, in vol Schots ornaat, net als de dames in het proefgezelschap keuring in rok zoals het een rechtgeaard Schot het betaamd zijn Kilt te dragen.                    Wullie MacMorland in vol ornaat

                             

Na een korte doch indrukwekkende introductie van Wullie had ik al geen Whisky nodig voor een boeiende middag , ijverig aantekeningen makend voor dit stukje raakte ik al snel in de ban van zijn uitleg over de gebruikte glazen , de soorten Whisky , Blends , Single Malts , Stookprocessen , wetgevingen , spitsvondigheden en smaak. Het eerste glaasje , dat wij eerst mochten ruiken , vervolgens draaien en weer ruiken , rook inderdaad al veelbelovend voor een blend ( mix van alcohol + een deel Malt ) en smaakte minimaal evengoed. Uit een eerdere Wijnproeverij had ik de ervaring dat men meestal met een wat mindere wijn begint en vervolgens langzaam opbouwt , maar hier was al meteen een smaaksensatie. Na de drie glazen gedraaid , geroken en geproefd te hebben werden we na een korte uitleg gestimuleerd een druppel whisky van het ene naar het andere glas te hevelen met een pipet , er bijv. water bij toe te voegen om de invloed van een enkele druppel spectaculair te zien veranderen. DE grappen van Wullie en de gestaag leger wordende glazen ( die overigens niet de vorm van een “Tumbler“ hebben maar eerder van een groot portglas ) zorgden dat de stemming steeds beter werd, en ik mij zorgen maakte , niet geheel onterecht, immers er stonden nog 3 lege glazen en van mijn twee tafeldames mocht ik wat assistentie verlenen bij het legen der glazen die in tegenstelling tot wijnproeverijen NIET worden uitgespuwd.

Alvorens wij na een kort Intermezzo en ongezonde rookpauze aan deel twee begonnen – de Malt’s – kregen we eerst een blinde geurtest. Potjes met een basisgeuren gingen rond om eens te bewijzen hoeveel er niet meer over was van ons reukvermogen. Vanille, Citroen en Gember kregen we er wel uit , maar de rest kon zomaar op “ WC-eend” of “Stallucht” uitkomen.  Verder werden we nu, met behulp van een tabel, gevraagd de Whisky’s te gaan beoordelen naar Kleur, Geur en Smaakkenmerken te classificeren, nog niet zo makkelijk als het leek. Tevens kregen we na het proeven van de Malt een zeer culinair toastje met een salade en plak Cheddar en een toast met zalm. Niet voor de vulling maar om te demonstreren hoeveel de smaak veranderde en paste bij bepaalde gerechten. De Malts waren uitmuntend en ( 8 – 10 en 12 Years ) en zeker bijzonder van smaak. Over verdere bijzonderheden als merken /stokerijen ( Brands ) wil ik hier niet verder uitweiden, te veel feiten, u heeft daar zonder een goed glas Whisky in de hand niets aan. Wel is qua eten Whisky zeer goed met wijn te vergelijken, in zijn restaurant beweert Wullie dan ook altijd de juiste Whisky bij het juiste gerecht te kunnen schenken. Ik daag u uit, zo niet bij een etentje, dan wel bij de Whisky Proef Vereniging die maandelijks plaatsvindt in Heilander te ondervinden of al bovengenoemde waar is.

Mocht informatie hier gegeven, niet volledig, onjuist of verzonnen blijken te zijn, is dat geheel te wijten aan het feit dat de aantekeningen, gemaakt op de proeverij, daags daarna  niet meer leesbaar waren of volstrekt onbegrijpelijk. Mijn excuses daarvoor. En dank aan de Wullie voor zijn boeiende betoog en de uitnodiging en organisatie van de Wijkvereniging Bergermeer. Voor betrouwbare info kunt u altijd even kijken bij de website v Hielander

 

Al met al een prima middagje en letterlijk en figuurlijk met volle teugen genoten.

Daar krijg je dorst van , zo'n blogje schrijven ... doe er nog maar eentje :-)

Lees meer...   (1 reactie)
Beste Loggers en andere belangstellenden,
 

Net zoals voorgaande jaren ben ik weer in de gelegenheid mensen mee te nemen op een zweef - en / of motorvlucht ! Dit jaar wat meer accent op Motorvliegenn in verband met het weer vliegbaar houden van het brevet ( in het jaar dat het verloopt : minimaal 10 uur maken en een uur instructie ) 
 
Om er zeker van te zijn dat je nog veilig vliegt begint het seizoen altijd met een ( of meer )Checkvlucht
Hier word ik weer even "gemangeld" door Eddy IN 2008

Komend jaar in de maanden April tot Oktober doe ik Terlet ( van Maandag tot Donderdag ) aan om iets leuks voor mijzelf te doen, maar wat is nu leuker mensen kennis te laten maken met mijn passie en misschien ook warm te maken voor een cursus zweefvliegen !

Mogelijkheden zijn er te over, zo kan je kiezen voor een Lierstart, of een sleep met een ASK 21 / Ka 13 ( max 15-20 minuten ) of de DG 505 maar ook een vlucht met de Dimona of de Rotaxfalke Touring Motor Glider is mogelijk. ( indien mogelijk, ivm luchtruimtebeperking, over je woonplaats ) Kombinaties van bovenstaande zijn uiteraard ook mogelijk en het is in overleg ook mogelijk een groep (5-20 personen ) te verzorgen !

De Plaats van handelingen word het Nationaal Zweefvlieg Centrum Terlet te Arnhem, en geef je belangstelling aan via de mailform met, Naam , eventuele interesse in het aantal en type starts ( bijv. alleen zweef over juist alleen met motor ) voorzien van, Naam, Woonplaats en Telefoonnummer. Probeer ook mogelijke voorkeurdagen aan te geven .

We vliegen elke vliegbare dag ( geen regen en voldoende zicht ) maar ik beperk mijn dagen van maandag tot en met donderdag. Per vliegdag kunnen weersomstandigheden dermate veranderen dat een dag word " gecanceld ".

Beperkingen ! Niet langer dan 2.00 meter en zwaarder dan 110 kg, jonger dan 12 jaar kan wel, maar is door de hoge cockpitrand niet aan te bevelen. Bij voorkeur niet verkouden of een holteonsteking.... Verder bij motorvluchten de wettelijke eisen wat betreft de beperkingen van het luchtruim.
 
Voor meer info, zal ik proberen op alle vragen reactie te geven... Mailen dus !!
 
Al meegevlogen in 2010 :
 
 
 
 
Peter bijna zoals gewoonlijk weer de eerste Pax dit jaar !
 
 
Voor de Twitterveiling tbv Haiti vloog
 ik met Josette, over haar huisje
 
 
Met Jet Valk ( @jetemetet ) , een cadeautje aan zichzelf !
 
 
 
Met Tanja ( @Boender ) in een memorabele vlucht van dik 1,5 uur !
 
 
 
 
Met Cor , @Knillie rondje Rivieren en een V.E.V.tje :-)
 
 
Met Inge ( @ingeping75 ) Ook lid van de 1km hoog club !
 
 
Met Rene Wouters , fotograaf en verantwoordelijk voor een stapel prachtfoto's :-)
Eeen prachtvlucht over Arnhem en omstreken. Doen we nog een keer !
 
( niet iedereen is fotografisch vastgelegd of weblogfahig, bovendien vraag ik altijd toestemming tot plaatsing... )
 
en deze kanjers
(2009) (2008) ( 2007 ) ( 2006 ) vlogen al mee !!
 
Belangstelling tot nu toe : 
de nu al verslaafde - vaste passagier Jolanda ( Dragonlady )
Herman v Dropproductions
Kristel  toch ??
Elisabeth ( en ik in Tux )
Hette ( D )  Vielleicht,vielleicht...
Jopie
EricC
 
Via Twitter : @Jolindesegeren en @Twin_arrows, @zjack, @Kwispel, @flopke  @bleekerk  @Snoeska en in de rebound .... @rooddraakje @boender @Ilseal @renewouters
 
En natuurlijk een bos IRL mensen die geen Weblog/blog/hyves oid hebben...
( div collega's - 1) ( een vakantiekennis )
 
Ik hoop dat het lijstje nog heel veel groter mag worden !! We kunnen er nog altijd een Weblogmeeting on air van maken !
 
Tot Nu toe in 2010 :
 
13 passagiers/relatie's en/of Introductiestarts
Zweefvluchten   7 uur 
Motorvluchten  7 uur
 
" Zisissjoorkeptenspieking " Kees
Lees meer...   (2 reacties)
[ update 6-6-2010 ]
 
Helaas heb ik om gezondheidsredenen moeten stoppen met het hardlopen. De Hernia waar ik een paar jaar van verschoont ben gebleven is  - zij het in mindere mate - terug. Pijn, kromlopen en lichte uitstraling naar de benen en voeten lieten mij geen keus. Ook mijn arts is hier redelijk bepalend in. De pijn is inmiddels nagenoeg weg en kan ik inmiddels zonder paracetamol in slaap komen , maar een herhaling opzoeken voor voorgaande probleem ga ik niet doen.
 
Wandelen , fietsen en zwemmen is geen probleem en zelfs de volleybal blijf ik erbij doen. Volleybal is maximaal maar 1 x in de week , en dan nog maar 1 uur. IK moet blijven bewegen , dat is goed voor rug en spieren en zeker voor de gewichtstoename die ik nu bemerk.
In Good Times ...
 
Ik moet dus ook mijn Marathon en New York droom beeindigen. Het is jammer, maar ik kan beter mijn gezondheid bewaren voor het feit dat ik misschien tot mijn 67ste door moet werken. New York ga ik zeker een keer bezoeken , het schijnt dat je daar ook gewoon kan wandelen :-)
 
Ik zal evenzogoed prettige herinneringen bewaren aan het feit dat ik veel en ver ( 21 km max. ) heb hardgelopen . Twee jaar lang mezelf gepushed en tegengekomen. Veel steun van collega's , vrienden kennissen en op Internet ( Weblog, Hyves en vooral Twitter ) gehad. Veel gedreven , bijzondere en vooral aardige mensen ontmoet, allemaal bedankt ! Het is goed zo.
 
Kees , 6 Juni 2010
 
 
Hier wil ik graag alle Ins en Outs plaatsen voor wat betreft het hardloopseizoen 2010
 
Tot nu toe heb ik twee loopjes gedaan maar nog geen PR's gelopen, integendeel, echt lekker loopt het nog niet ! Na de lange winter, sneeuw en ijs, was ik niet echt klaar voor de Halve v Egmond - die uteindelijk door de organisatie werd afgelast - en de 30 Kilometer v Schoorl die ik al had teruggeboekt naar 21 km , maar gezien het daags ervoor nog sneeuwde ook niet besloot te lopen. En dan het doel v 2010 .... in eerste instantie zou ik de Marathon van New York gaan lopen, mijn eerste marathon , maar diverse mensen waarmee ik dat min of meer mee af had gesproken , haakten allemaal af. Ik heb besloten dit jaar wel een Marathon te gaan lopen , maar dan Oktober in Amsterdam . Gaat dat goed en wil Ruut , mijn loopmaatje, dat ook doen , gaan we alsnog in 2011 , het geeft mij ook een extra jaar de centen voor deze reis bij elkaar te gaan sparen! Ik houd u middels dit blogje op de hoogte !
 
13 Mei : 10 km v Alkmaar , een Thuiswedstrijd en vol ertegenaan !! < 55 min.
30 Mei : Halve Marathon v Almere 21 km  - 3 rondjes v 7 km ( streeftijd < 2 uur )
6 Juni : Letterenloop te Haarlem 10 km en het liefst de PR v 2009 herhalen/ breken ( 50 min. )
20 Juni : de Marquetteloop in Heemskerk 21 km ( streeftijd 1.50 )
29 Augustus : de Decent de la Lesse ( B) 22 km en nu wl lopen ! ( zie 2009 ... )
19 September : Dam tot Damloop 16 km  ( Wie o Wie heeft er een startbewijs voor mij ??? )
17 Oktober : de Hele Marathon Amsterdam 42 km ( streven = aankomen !! )
 
Mochten er nog meer leuke loopjes bijkomen , houd ik u op de hoogte !
 
Nu al gelopen :
 
28- 3 De 12 km Circuitrun in Zandvoort ( 1,12 uur )
 
 
Liep ik de run in 2009 nog ongetrained na een rustperiode in 1.09 , nu was het koud , een harde wind en vloed  zodat het strand zachtzand was en dus megazwaar liep , bij de 4 km , net voor het strand liep in nog op een tempo v 12 km/h  maar op het strand inclusief de beklimming van de boulevard maar 8 km/h. Gesloopt liep ik de laatste 4 dus in 10 km/h .... ach .. een jaar ouder :-) Gelukkig bleven mijn collega's me even opwachten en hartverwarmend feliciteren met mijn toch nog onverwacht iets langzamere binnenkomst. Mijn Loopmaatje Ruut liep hier zijn eerste loop ,  hij was 20 sec. langzamer maar liep heel constant en dus een megaprestatie voor deze onervaren kanjer. Daar krijg ik nog een zware dobber aan ...
 
( ik heb 9223 als nummer op de foto ... )
 
 
 
 
14 - 3 De 10 km Voorjaarsrun van Hera in Heerhugowaard ( 57 minuten )
 

 
Mijn eerste echte loopje dit jaar, en tot de 5 km gi ng het erg lekker , daarna vol tegen wind en adembenemend haalde ik de finisch in 57 minuten. Had beter gekund , maar toch lekker en gezellig gelopen.
 
Lees meer...   (4 reacties)
Voor al mijn Weblog lezers en lezeressen de allerbeste wensen voor het komende nieuwe jaar  !!
 
 
Een Gezond, Mooi , Prachtig , Machtig, Muzikaal en Veilig 2010 gewenst !
 
Kees
Lees meer...   (3 reacties)
F 16 's ??? ATF-11 ?? VOLKEL ?? Kees ??  Eindelijk straaljagerpiloot ??
 
 
Niet helemaal, maar alles is HIER te lezen ...
 
 
En dit ?? Ach je moet wat te dromen houden ...
Lees meer...
31 Oktober, Amsterdam.
 
Als  verlaat verjaardagskado had ik van Mar een wandeling door Amsterdam aangeboden gekregen door de beste stadsgids die je maar kan wensen : @Puur oftewel Anna-Maria van het Evenementenburo Puur in Amsterdam. Omdat ik bij deze wandeling , aangeboden door Puur op de Twitterveiling, 14 mensen mocht meenemen, verzamelden mijn uitgenodigde IRL en Twitter vrienden en vriendinnen zich bij de Bakkerswinkel waar wij eerst eens lekker een paar potten thee en een assortiment van taart tot ons namen en, voor zover wij elkaar nog niet kenden, rustig met elkaar konden kennis maken. Puur had er zin in , ze had zelfs voor mijn verjaardag een kadootje meegenomen, en legde op ons startpunt in de Warmoestraat al het doel van onze tocht door Amsterdam uit. Niet alleen touristisch kijken , maar plekken aanwijzen waar we later eens in rust , danwel met andere kennissen of familie ook eens buiten het gangbare patroon naar haar geliefde Amsterdam zouden komen en kijken. Puur was het duidelijk, in tegenstelling tot de meeste van ons, gewend door de straten te slenteren en leidde ons dan ook in een rustig maar gestaag tempo door straten, steegjes ,winkels, Tempels, Hotels, Chinatown onderwijl ons overladend met info, anekdotes en sappige roddels welke ik hier niet zal herhalen. Drie (3) !! uur later namen wij dankbaar afscheid van Anna Maria en sleepten we ons met onze laatste krachten naar het restaurant Kapitein Zeppos om nog heerlijk relaxed van een etentje en wijntjes te genieten. En elkaar natuurlijk !!
 
 
Anna Maria , het was een uniek verjaarspartijtje !! Een hele dikke kus en knuffel en graag tot ooit ! 
 
Voor meer over eerdere items mbt de Twitterveiling Klik hier
Lees meer...   (2 reacties)
De eerste Chateau de Maison Brunn is geboren,
 
 
Na aanleg van de voortuin en het planten van ons wijnstokje in 2004 ( U ziet hem heeel klein links uit het midden inde bak van de erfafscheiding ) hadden we vorig jaar 1 ( een ) trosje. Supertrots natuurlijk en dit jaar werden we ook belooond maar nu met dit twee ( 2 ) emmers met druiven !! Dit jaar was er bijna geen doorkomen meer aan in ons tuintje , de pergola zuchtte onder het gewicht van de rank des overvloeds en benam ons weer van het licht dat we vorig jaar wonnen door het snoeien van een van de buurbomen.
 
 
Apetrots hebben we dus geoogst en hebben zoon en lief alles geplet , geblendert , gekookt, gezeefd, gefilterd, door een nylonkous heengehaald en uiteindelijk 4 sapkannen overgehouden. Licht aangezoet - de druiven bleken overheersend zuur te zijn - is het prima te drinken ! Biologisch en ecologisch verantwoord dus. Aan bottelen zijn we niet toegekomen, bovendien leek het ons met zure druiven geen lekker wijntje en weten ook niet of dit wel mogelijk is
 
In ieder geval hebben we de smaak te pakken en hopen dat het volgend jaar weer minimaal zo'n oogst mag geven !
 
Zijn er mensen die weten hoe de oogst van volgend jaar makkelijker te processen is, we houden ons aanbevolen !
 
Cheers ! , Kees
Lees meer...   (1 reactie)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl